top of page
Search

והדרת פני זקן – אריזה לגיל השלישי

  • יוחנן ערבות
  • Jun 18, 2017
  • 3 min read

בסוף שנת 2014 מנתה אוכלוסיית ישראל כ 8.3- מיליון נפש, ואוכלוסיית הקשישים (בני 65+ ) מנתה כ 900- אלף נפש. מאז שנת 1955 גדלה אוכלוסיית המדינה פי 4.6 , ואוכלוסיית הקשישים גדלה פי 10.6 (מ 85,200-ל 900,100- קשישים); כלומר, קצב הגידול של הקשישים היה כפול מזה של האוכלוסייה הכללית (1).

לפי תחזיות האוכלוסייה, עד סוף שנת 2035 , צפוי אחוז בני ה 65+- באוכלוסייה (כולל אותי) לעלות ל 12%-, ל 1,124,000. בשנת 2035 יחיו בקרבנו 1659000. קשישים.

ההכנסה הכספית הממוצעת ברוטו של בני 65+ (פרטים, לא משקי בית) עמדה בשנת 2014 על 6,687 ש"ח. הכנסתם הממוצעת של גברים בני 65+ הייתה 8,640 ₪ ואילו של נשים בנות 65+ היתה 5142 ₪.

בסקר שנערך בארה"ב (2), ציינו למעלה מ60% מהזקנים על קשיים רבים באריזות המוצרים שהם רוכשים.

הבעיות המרכזיות שצוינו הן:

פתיחה של האריזה

נוחות השימוש באריזה

גודל האריזה שאינו מתאים לקצב הצריכה

בטיחות האריזה

קריאת הכיתוב על האריזה

האם אתה כיצרן וספק מוצרים לשוק, מתמקד גם בשוק הזקנים שכמעט זהה בגודלו (3) לשוק הנעורים מגיל 12-19?

כמה מוצרים מכלל המוצרים שלך מכוונים לשוק הגיל ה3?

בארה"ב ציינו בני הגיל השלישי שמתסכל אותם שהם לא יכולים לקרוא מה שכתוב על האריזה וחלקם גם כאשר משתמשים במשקפיים לא מצליחים לקרוא , הם הדגישו לא יחזרו לרכוש מוצר זה.

רמת ההכנסה הממוצעת של נתח שוק הזקנים גבוהה יותר מרמת ההכנסה של הצעירים. הם רוכשים מוצרים יוקרתיים כי הם מעונינים לפנק את עצמם. מצד שני הם מעריכים איכות, נוחות ובראש ובראשונה בטיחות של המוצר ושימוש בו.

פקק הבקבוק שלך מתאים לפתיחה ע"י קשיש? יש לו כוח לפתוח אותו או שהוא צריך לקחת כלי עזר (סכין) כדי לחתוך את הזיהוי פתיחה?

בסקר באנגליה נמצא שיותר מ67000 צרכנים בשנה נזקקים לטיפול רפואי עקב היפצעות בעת פתיחת אריזה מזון או שתיה (4), אולם לדעתם רק 35% מכלל התאונות מגיעות לטיפול בבתי החולים.

מבחינה ארגומטרית, אחוז ניכר מבני הגיל השלישי אינם מסוגלים למזוג לעצמם משקה מבקבוקי המשקה המשפחתיים, בחלק מרשתות השיווק לא ניתן לרכוש בקבוקים קטנים יותר, וכאשר הם רוכשים פחיות משקה, בנוסף לעלות הגבוהה שלהן, באופן יחסי, הם לא מצליחים ללגום בפעם אחת את כל תכולת הפחית והמשקה מאבד מערכו החוויתי לאחר התנדפות הגזים.

אז אנחנו בבעיה- ומה עושים היצרנים? כמעט וכלום. אבל בכל זאת יש בעיה וכאשר יש כזאת או שפותרים אותה או שעוקפים אותה. אז בשנים האחרונות יש לא מעט מוצרים שעוזרים לנו לפתוח אריזות "רגילות" : סכינים מיוחדים ומאובטחים כדי שלא נחתך מהם – לפתיחת אריזת בליסטר (כמו אריזת בטריות) או פותחן מיוחד לפתיחת פקקים של בקבוקים, קרטונים, צנצנות ועוד.

כמובן שגם בשוק התרופות הגיל השלישי הם הצרכנים המובילים הם מבחינת כמות התרופות שהם נזקקים , 80% מכלל הזקנים צורכים תרופות על בסיס יומי (5), כאשר יותר מ66% מהם צורכים 5 תרופות ליום. התפתחות שוק התרופות לגיל השלישי הינה בקצב של כ 5% לשנה, כמעט יותר מכל התפתחות של שוק אחר במוצרי צריכה.

ניוון מרכז הראיה ברשתית הקשור לגיל (AMD - Age Related Macular Degeneration) מהווה את הסיבה השכיחה ביותר לאובדן ראיה חדה בקרב אנשים בני 50 ומעלה, בעולם המערבי.שכיחות המחלה עולה ככל שהגיל מתקדם, וההערכה היא כי בשנת 2020 יפגעו במחלה 20 מיליון מבוגרים בני 65 ומעלה בארה"ב, (7).

לפי נתוני אירגון The National Patient Safety Authority) NPSA) מתרחשות מידי שנה יותר מ900000 אירועים של טעות בלקיחת תרופות. שליש מהן עקב טעויות באריזה עקב בלבול בזיהוי או הוראות שימוש. צרכנים מבוגרים חלקם הגדול בעל ליקוי ראיה והם אינם מצליחים לקרוא את שם התרופה, הוראות השימוש ולעיתים גם להבדיל בין תרופות שונות עם אריזה דומה.

האם התאמת את עיצוב האריזה לגיל השלישי? מהו גודל האותיות באריזה? מה צבע האריזה?

בגיל השלישי חלה ירידה חדה ביכולת הראיה. עד גיל 65 מחצית מהאוכלוסייה האמריקאית מפתחת ערפול בעדשות ומעל גיל 75, 70% מהאמריקאים לוקים בקטרקט שגורם לפגיעה בראיה. נתונים אלו בארה"ב די דומים לנתונים בישראל. בעיות ראיה אלו מפריעות ליכולת לקריאת כיתוב על גבי המוצרים, בראיית הצבעים, ובמיוחד של הגוונים הכחולים בספקטרום , (8). הדפסה בצבעים תכולים נראית על הלקוח הלוקה בקטרקט בצבע אפור בז. האם כך אתם רוצים שיראו את המוצר שלכם? בטוח שזה לא מעורר חשק ותיאבון לצרוך אותו.

מומחי ראיה ממליצים על :הגדלת הפונט, הדפסתו בקונטרס ולא על רקע מבריק והגדל את הרווח בין הפסקאות כדי לתת לעין לנוח בקריאה. בכיתוב באנגלית לכתוב באותו גודל את האותיות הגדולות ואותיות הכתב הרגיל.

אז קדימה לעבודה- אנחנו לקוחות הגיל השלישי רוצים את ההתייחסות המיוחדת שלכם אלינו כצרכנים

ד"ר יוחנן ערבות- יועץ לחדשנות ופיתוח מוצרים ואריזות

aravoty@gmail.com

0507260437

  1. http://mashav.jdc.org.il/_Uploads/dbsAttachedFiles/shnaton_2015.pdf.

  2. http://www.packworld.com/package-design/structural/designing-senior-demographic

  3. http://www.cbs.gov.il/shnaton67/st02_03.pdf

  4. http://www.choice.com.au/reviews-and-tests/money/shopping-and legal/shopping/packaging.aspx

  5. http://www.cdc.gov/nchs/data/databriefs/db42.htm

  6. http://www.packagingnews.co.uk/features/ticking-all-the-pharma-boxes-markets-21-12-2012

  7. http://www.tasmc.org.il/Be-Well/InterestAreas/gil/Pages/eyes.aspx

  8. http://www.human.co.il/2494/

 
 
 

Recent Posts

See All
תהליכי חדשנות שקופים

הרבה פעמים לקוחות שואלים אותי מהם תהליכי חדשנות שקופים? אחת הדוגמאות שהייתי שותף לה, זה הפיכת שקית החלב של תנובה לשקופה. במשך שנים הייתה...

 
 
 

Comments


Featured Posts
Check back soon
Once posts are published, you’ll see them here.
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

 טלפון

T: 054-555-5156

 

דואר אלקטרוני

aravoty@gmail.com

© 2016 by

- ד״ר יוחנן ערבות - לשם פיתוח ופתרונות אריזה בע"מ

Proudly created with Wix.com

bottom of page